HomeCiekaweGrzyby, podgrzybki, patisony, ogórki

Grzyby, podgrzybki, patisony, ogórki

Już jest coraz mniej gospodarstw domowych, które robią zapasy na zimę. Coraz mniej gospodyń domowych ma czas na robienie różnego rodzaju przetworów, tym bardziej, że jest to czynność pracochłonna, a panie mają coraz mniej czasu.

Dzisiaj robienie przetworów na zimę to rodzaj hobby, spróbowania czegoś nowego, a nie obowiązek.

JAKIE PRZETWORY NA ZIMĘ?

Po serii owoców, robionych w formie kompotów, dżemów czy konfitur, przyszła pora na ogórki, patisony, fasolki czy grzyby. Podgrzybki marynowane w occie to niesamowity rarytas, smaczny, zawsze na czasie i przede wszystkim pasujący doskonale do alkoholu.

PRZEKĄSKI W OCCIE

Bardzo popularne są przekąski w occie, ich smak zależy od rodzaju grzybów, które marynujemy w occie oraz rodzaju zalewy, którą zalewamy podgrzybki. Czasami podgrzybki marynowane w occie wyjdą trochę słodkie a czasami będą miały smak goryczki. Gorycz może się zdarzyć, ponieważ takie były grzyby lub za dużo użyliśmy przypraw.Podgrzybki marynowane w occie, tak samo jak i inne grzyby, powinniśmy bardzo dobrze przygotować przed marynowaniem.

JAK PRZYGOTOWAĆ PRODUKTY DO MARYNOWANIA?

Produkty do marynowania należy porządnie umyć, odsączyć, wysuszyć, przegotować, zahartować a następnie zalać specjalną miksturą. Dodatkowo do każdego słoiczka, na przykład, podgrzybków marynowanych w occie, powinniśmy dodać odpowiedni zestaw przypraw i trochę cebulki.

SMACZNE ZAPASY

O zapasach dzisiaj nikt nie myśli, po prostu modne jest zrobienie przetworów. Przygotowanie odpowiednich przekąsek to dzisiaj rodzaj hobby. Czasami w internecie można znaleźć interesujące opisy, jak zrobić przetwory na zimę, jak smakują odpowiednie przekąski w occie, czy jak przygotować serię podgrzybków marynowanych w occie.Są również prowadzone całe blogi kulinarne, w których się opisuje czego dodać, a czego nie i w jakich proporcjach, by marynowane przekąski były smaczne i jedyne w swoim rodzaju. Bardzo miło i przyjemnie jest wyciągnąć w zimie słoiczek własnej roboty ogórków, grzybków czy podgrzybków marynowanych w occie.Robienie wielkich zapasów na zimę odchodzi już do lamusa, ale robienie małych słoiczków, pełnych grzybów czy innych dobrodziejstw staje się powoli modne i jest oznaką życia ekologicznego.

Podgrzybki marynowane w occie kupisz na sklep.vitapol.net

Jak wybrać dobry ga
Jak wygląda zabieg