Już jest coraz mniej gospodarstw domowych, które robią zapasy na zimę. Coraz mniej gospodyń domowych ma czas na robienie różnego rodzaju przetworów, tym bardziej, że jest to czynność pracochłonna, a panie mają coraz mniej czasu.

Dzisiaj robienie przetworów na zimę to rodzaj hobby, spróbowania czegoś nowego, a nie obowiązek.

JAKIE PRZETWORY NA ZIMĘ?

Po serii owoców, robionych w formie kompotów, dżemów czy konfitur, przyszła pora na ogórki, patisony, fasolki czy grzyby. Podgrzybki marynowane w occie to niesamowity rarytas, smaczny, zawsze na czasie i przede wszystkim pasujący doskonale do alkoholu.

PRZEKĄSKI W OCCIE

Bardzo popularne są przekąski w occie, ich smak zależy od rodzaju grzybów, które marynujemy w occie oraz rodzaju zalewy, którą zalewamy podgrzybki. Czasami podgrzybki marynowane w occie wyjdą trochę słodkie a czasami będą miały smak goryczki. Gorycz może się zdarzyć, ponieważ takie były grzyby lub za dużo użyliśmy przypraw.Podgrzybki marynowane w occie, tak samo jak i inne grzyby, powinniśmy bardzo dobrze przygotować przed marynowaniem.

JAK PRZYGOTOWAĆ PRODUKTY DO MARYNOWANIA?

Produkty do marynowania należy porządnie umyć, odsączyć, wysuszyć, przegotować, zahartować a następnie zalać specjalną miksturą. Dodatkowo do każdego słoiczka, na przykład, podgrzybków marynowanych w occie, powinniśmy dodać odpowiedni zestaw przypraw i trochę cebulki.

SMACZNE ZAPASY

O zapasach dzisiaj nikt nie myśli, po prostu modne jest zrobienie przetworów. Przygotowanie odpowiednich przekąsek to dzisiaj rodzaj hobby. Czasami w internecie można znaleźć interesujące opisy, jak zrobić przetwory na zimę, jak smakują odpowiednie przekąski w occie, czy jak przygotować serię podgrzybków marynowanych w occie.Są również prowadzone całe blogi kulinarne, w których się opisuje czego dodać, a czego nie i w jakich proporcjach, by marynowane przekąski były smaczne i jedyne w swoim rodzaju. Bardzo miło i przyjemnie jest wyciągnąć w zimie słoiczek własnej roboty ogórków, grzybków czy podgrzybków marynowanych w occie.Robienie wielkich zapasów na zimę odchodzi już do lamusa, ale robienie małych słoiczków, pełnych grzybów czy innych dobrodziejstw staje się powoli modne i jest oznaką życia ekologicznego.

Podgrzybki marynowane w occie kupisz na sklep.vitapol.net