Przyszłe młode pary wiedza, jak wielkim, logistycznym zadaniem jest zorganizowanie ślubu. Często zdarza się, że w przygotowania angażowane jest rodzeństwo pary młodej, jak również rodzice. Czy es to potrzebne? Okazuje się, że nie. Coraz więcej młodych ludzi rezygnuje z wystawnego wesela na rzecz niewielkiego przyjęcia, dedykowanego wyłącznie najbliższej rodzinie. Co warto wiedzieć o organizacji takiego przyjęcia? Czy będzie to trudne zadanie? Zdecydowanie nie!
Podstawą jest znalezienie odpowiedniego lokalu. Pary szukające Sali restauracyjnej w pobliżu Warszawy z pewnością mogą być zaskoczone wysokimi cenami. Organizacja wesela w Warszawie nie oznacza jednak, że musimy opróżniać nasz portfel. Wystarczy znaleźć niewielki hotel na obrzeżach miasta, najlepiej w sąsiedztwie niewielkiego lasu czy jeziora. Dzięki temu goście będą mogli odetchnąć świeżym powietrzem.
Sale restauracyjne w hotelach to również dobry wybór z innego powodu. Jeśli nasi goście przyjeżdżają z daleka od razu możemy zainteresować się zapewnieniem im odpowiedniego noclegu.
Co zaoferują nam szefowie kuchni?
Wybierz odpowiedni catering!
W restauracjach hotelowych możemy spodziewać się, że szefowie kuchni zaoferują nam i naszym gościom zróżnicowane menu. Zazwyczaj młoda para dostaje kilka rodzajów menu, z których może wybrać jedno konkretne lub zmieszać propozycje ze sobą. Z pewnością możemy także zapytać o dawna wegańskie czy wegetariańskie – szefowie kuchni na pewno będą mieli dla nas kilka ciekawych propozycji dań.
Co z salą? W hotelach managerowie restauracji mogą zaproponować nam wydzielone miejsce na głównej sali, jak również niewielkie, kameralne salki, w których możemy świętować wyłącznie we własnym gronie. Taka sala obsługiwana będzie przez jednego czy dwoje kelnerów. W sali zmieści się do 30 osób.