Grzyby, podgrzybki, patisony, ogórki
Już jest coraz mniej gospodarstw domowych, które robią zapasy na zimę. Coraz mniej gospodyń domowych ma czas na robienie różnego rodzaju przetworów, tym bardziej, że jest to czynność pracochłonna, a…
Już jest coraz mniej gospodarstw domowych, które robią zapasy na zimę. Coraz mniej gospodyń domowych ma czas na robienie różnego rodzaju przetworów, tym bardziej, że jest to czynność pracochłonna, a…
Aby korzystać z bogatych smaków grzybów w zimie, należy w odpowiedni sposób je zakonserwować. Na przetwory najlepiej nadają się wyłącznie zdrowe, młode i jędrne egzemplarze. Warto przerobić je jak najszybciej,…
Chrzan tarty to doskonały dodatek do wielu dań, przystawek, a także zapraw. Ze względu na swoje walory smakowe dodawany jest do różnych potraw, wędlin, majonezów, zup. Niektórzy kupują ten specjał…